Papa Franjo poručio transrodnoj osobi: “Bog nas voli takve kakvi jesmo.”

Tockazarez.hr

26.07.2023

Papa Franjo poručio transrodnoj osobi: “Bog nas voli takve kakvi jesmo.”

Foto: Vatican Media

U podcastu papa Franjo sluša životne priče raznih mladih ljudi – uključujući i transrodnu osobu koja je govorila o svom unutarnjem nemiru.

Papa Franjo zajamčio je transrodnoj osobi Božju ljubav. “Bog nas voli takve kakvi jesmo”, kaže papa Franjo u novoj epizodi Popecast podcasta. “Gospodin je uvijek s nama, uvijek. Čak i kad smo grješnici, on se približava da nam pomogne.”

Mladi predstavljaju krhkost, ali i kreativnost koja karakterizira današnje mlade ljude. U početku oni nisu znali da će Papa čuti njihovu poruku, pa su mogli slobodno i otvoreno iznijeti svoje osobne priče, strahove i probleme, ali i svoje ciljeve i nade.

U podcast epizodi na internetskom portalu Vatican News Papa sluša pored ostalog i životnu priču Gione, transrodne osobe koja je otvoreno govorila o mukama i problemima: “Osjećala sam rastrganost između vjere i trans identiteta”, kaže Giona u snimci. “Bog nas voli takve kakvi jesmo”, ponavlja Papa obraćajući se Gioni: “Nemoj odustati. Nastavi!”

Epizoda je nastala ususret Svjetskom danu mladih

Epizoda podcasta, u kojoj se, između ostalih, izražavaju mladić kriminalac i mlada žena s mentalnim poremećajima, nastala je ususret Svjetskom danu mladih koji se održava u Portugalu početkom kolovoza. U Lisabonu su, među ostalim, planirana bogoslužja na otvorenom s Papom i stotinama tisuća mladih.

“Popecast” je produkcija Vatican Media. Prva epizoda objavljena je u ožujku i bila je o desetoj godišnjici pape Franje.