Anđeo odbačenih i svetica našeg vremena: sestra Elvira Petrozzi (1937.-2023.)

Tockazarez.hr

03.08.2023

Anđeo odbačenih i svetica našeg vremena: sestra Elvira Petrozzi (1937.-2023.)

Comunità Cenacolo

Nakon duge bolesti u talijanskom gradu Saluzzo, u 86. godini života preminula je osnivačica Zajednice Cenacolo s. Elvira Petrozzi, poznatija i kao Majka Elvira, objavila je u četvrtak, 3. kolovoza Zajednica Cenacolo.

Svoje zemaljsko hodočašće zaključila je u Formacijskoj kući Zajednice Cenacolo u Saluzzu, gdje je živjela posljednjih godina bolesti, uz veliku ljubav i brigu sestara Zajednice. Jutros, 3. kolovoza 2023., u 3.50, okružena svojim sestrama iz kuće u molitvi, nakon što su izmolile molitvu Zdravo Kraljice, otvorila je svoje velike sjajne oči i s velikim se povjerenjem prepustila zagrljaju Milosrdnog Oca i nježnosti Presvete Djevice Marije, navodi se u obavijesti Zajednice Cenacolo o smrti s. Elvire.

Ova voljena redovnica je prije 40 godina osnovala Zajednicu Cenacolo kako bi pomogla ovisnicima o drogama. Zajednica ova četiri desetljeća nije prestala širiti svoj rad po cijelom svijetu, sa 74 kuće na četiri kontinenta.

Istrošena životom provedenim s iznimnom velikodušnošću i intenzitetom, ljubeći i služeći potrebitima, posebno mladima koji su skrenuli s pravoga puta, izgubljenima u ovisnostima i životu bez smisla, i obilježenim posljednjih godina križem, Majka Elvira nastavila je do kraja, s vjerom, odlučnošću, hrabrošću i u potpunom predanju Njegovoj milosti, svjedočiti svoju neizmjernu ljubav prema životu, navodi se u objavi o smrti.

Već za vrijeme Danâ života održanih na brdu Saluzzo od 13. do 16. srpnja, tisuće ljudi mladih, roditeljâ i prijateljâ koji pripadaju „velikoj obitelji“ Zajednice, koji su došli iz raznih dijelova svijeta proslaviti 40. obljetnicu Cenacola, okupili su se oko nje u intenzivnoj molitvi i dubokoj ljubavi da joj zahvale i prate je na njezinu prijelazu u vječni život, kaže se u objavi.

Kad vam budu rekli: “Elvira je umrla!”, morate pjevati, plesati, slaviti.. jer ja sam živa! Jao vama ako kažete: “Jadna ona…”. Ne, nema “jadna”! Idem sasvim mirna i sretna, pjevajući, već pjevam! Preda mnom će se rastvoriti nešto veličanstveno… život ne umire!, prenose se u objavi na službenim stranicama riječi kojima je godinama sestra Elvira Petrozzi, poznata kao Majka Elvira, pripremala svoje suradnike i mlade Zajednice Cenacolo, koju je utemeljila, za svoj prijelaz u vječni život.

ika / točka zarez