Bivši dom pape Benedikta više nije prazan

Tockazarez.hr

17.11.2023

Bivši dom pape Benedikta više nije prazan

Wikipedia

Vatikanski samostan Mater Ecclesiae, u kojem je pokojni papa Benedikt XVI. proveo svoje posljednje godine, dobiva nove stanovnike.

Na zahtjev pape Franjo u ovaj samostan će se useliti šest časnih sestara iz Argentine koje će u tišini i samoći svojim molitvama pratiti Papu u njegovim zadaćama i nastojanjima.

U priopćenju koji je 13. studenog objavio Tiskovni ured Svete Stolice, stoji da je papa Franjo donio odluku 1. listopada ove godine.

Papa je pozvao časne sestre benediktinskog reda opatije Svete Skolastike iz grada Victorije, provincije Buenos Airesa (biskupija San Isidro) u Argentini, koje su velikodušno prihvatile Papin poziv, navodi se također u priopćenju.

U samostanu će, stoji dalje u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice, sada boraviti šest časnih sestara koje će, prema Statutu, činiti redovničku zajednicu i počet će živjeti u samostanu početkom siječnja 2024. godine.

Papa Franjo također je odlučio da će Država Grada Vatikana biti odgovorna za sva pitanja koja se odnose na samostan Mater Ecclesiae.

Vatican News