Protiv desnog populizma: Katolička organizacija pokreće kampanju

Tockazarez.hr

14.05.2024

Protiv desnog populizma: Katolička organizacija pokreće kampanju

Foto: Unsplash

Cilj je skrenuti pozornost na opasnost desničarskih populističkih i ekstremističkih stranaka.

Katolička humanitarna organizacija “missio Aachen” poziva ljude da izađu na europske izbore 9. lipnja. Humanitarna organizacija pokrenula je u ponedjeljak kampanju koja ima za cilj skrenuti pozornost na opasnost koja bi za demokraciju mogla proizaći iz izbora desničarskih populističkih i esktremističkih stranaka, javlja “missio” na svojim mrežnim stranicama.

Pored Europskih izbora ove su godine i  lokalni izbori u Saskoj, Tiringiji i Brandenburgu. Predsjednik organizacije Dirk Bingener kazao je: “Zajedno moramo spriječiti da populizam i ekstremizam postanu rašireniji u Europi i mnogim dijelovima svijeta.” Kampanja na to želi skrenuti pozornost sloganom “Desni ekstremizam razdvaja. Dobročinstvo spaja. Imate izbor.” Missio uživa podršku pjevačice Patricije Kelly te zastupnice Bundestaga Monike Grütters (CDU) i Lamye Kaddor (Zeleni).

Partneri “missio” poput  nigerijanskog  biskupa Stevena Damija Mamza  također je pozvao ljude da glasaju za stranke koje promiču međureligijski dijalog. U Nigeriji su političari i ekstremisti poput islamističke skupine “Boko Haram” zlorabili vjeru u političke svrhe i terorizam.